събота, 30 януари 2021 г.

Quiche lorraine

Киш Лорен се приготвя с бекон, яйца, мляко, сметана. Не е тежък въпреки сметаната.  Типична манджа „почисти хладилника“!  В него могат да намерят място всички изостанали парченца от колбаси, кашкавал, сирене, месо, зеленчуци, които домакинята някак си не може да запрати в коша за боклук. Като основа на киша се използва готово многолистно или пясъчно тесто или се прави самостоятелно.




Основа 
брашно - 175 г
масло - 90 г
яйца - 1/2 бр.
сол - 1 щипка
вода - 1 с.л.

ПЪЛНЕЖ
шунка - 200гр. / бекон на ивици 
сирене - 100гр.
яйца - 3 бр. разбити
прясно мляко - 120 мл
сметана - 175 мл
индийско орехче - 1 щипка
черен пипер
сол
Основата на киша се пече във вече загрятата фурна за 20 минути. 
След леко охлаждане се изсипва пълнежа и се връща във фурната за около 30- 40 мин на 150 °C Сиренето трябва да се разтопи добре, а сместа да се втвърди.  Възможността да комбинира различни продукти го превръщат в  изключително вкусен и атрактивен.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар