четвъртък, 5 февруари 2015 г.

Обичайте живота ,който живеете.

Обичайте живота който живеете. Живейте живота който обичате. ~ Боб Марли


10 грешки, които пречат на щастието

Mарк Черноф


Когато мечтаете, по-добре да е нещо голямо; когато мислите, по-добре да е нещо голямо; когато обичате, по-добре да е истински. Щастието е избор. Няма никакви извинения да не се опитвате да изживеете живота си по най-добрия начин. Няма никакви извинения да живеете по начин, който постоянно ви прави нещастни.

Ето десет грешки, които пречат на щастието:

1. Мислите, че вече сте пропуснали своя шанс.

Вашият живот, с всичките му възходи и падения, ви е формирал за нещо по-добро. Вашият живот е бил точно това, което е трябвало да бъде. Не мислете, че сте загубили времето си. Всяка ситуация, с която сте се срещнали, ви е довела до настоящия момент. И всеки миг от живота ви, включително и този сега, е едно ново начало. Ако имате смелостта да признаете, когато сте уплашени, способността да се смеете, дори когато плачете, куража да говорите, дори ако гласът ви трепери, увереността да помолите за помощ, когато имате нужда и мъдростта да я приемете, когато ви се предлага, тогава имате всичко необходимо, за да направите нещо по-добро от живота си.

2. Използване на провалените връзки като извинение.

Животът невинаги ви запознава с хората, с които искате да се срещнете. Понякога животът ви среща с хора, с които имате нужда да се срещнете – за да ви помагат, за да ви нараняват, за да ви оставят, за да ви обичат и така постепенно ви укрепва, за да станете този човек, който е предвидено да станете.

3. Променяте себе си, за да задоволите другите.

Без значение колко тежат мненията на другите, те не могат да избират кой да сте. Въпросът не трябва да бъде: "Защо не ме харесват, когато съм себе си?", а: "Защо си губя времето да се притеснявам какво мислят другите за мен?". Ако не наранявате никого с действията си, продължавайте напред. Бъдете щастливи. Бъдете себе си. Ако другите не ви харесват, нека така да бъде. Смисълът на живота не е да задоволявате всички.

4. Занимавате се с негативни хора и с негативно мислене.

Време е да се отдалечите от всички драми и хората, които ги създават. Обградете се с хора, които ви карат да се усмихвате. Обичайте тези, които се отнасят добре с вас и се молете за тези, които не го правят. Забравете отрицателното и се съсредоточете върху положителното. Животът е твърде кратък, за да си позволите да не бъдете щастливи. Грешките и паданията са част от живота, но изправянето и продължаването напред е това, което е важно.

5. Насочвате цялото си внимание върху друго време и място.

Днешният ден никога няма да се повтори. Радвайте му се. Ценете времето си. Много често е трудно да се оцени истинската стойност на мига преди да се е превърнал в спомен. Някой ден може да откриете, че всъщност малките неща са наистина големите неща. Така че опитайте се да се научите да цените това, което имате, преди да се окажете в ситуация да оценявате само това, което сте имали.

6. Пренебрегвате това, което имате, докато сте вторачени в това, което нямате.

Повечето хора заблуждават другите и себе си, защото обръщат повече внимание на това, което нямат, вместо на това, което имат. Постарайте се да мислите за това, което имате, а останалите нямат.

7. Постоянно премисляте неща, които не можете да промените.

Ако никога не сте падали, нямаше да се научите да се изправяте. Ако не сте били принудени да се пускате и да продължавате, никога нямаше да сте научили, че имате силата да стоите прави. Ако не сте губили надежда, не бихте намерили вярата си. Най-доброто често идва след най-лошото. Можете да продължавате напред или да премисляте нещата, които не можете да промените. И в двата случая животът продължава. Вземете си поука от миналото и се освободете от него. Ще ставате по-силни от болката, ако не й позволявате да ви разрушава.

8. Постоянно жертвате собственото си щастие за(ради) всички останали.

Никога не допускайте собственото ви щастие да се помрачава, докато се опитвате да ощастливите другите. Животът е да сте честни и да споделяте вашето щастие с другите.

9. Забравяте собствените си цели и идеали.

Да знаете кой сте е едно нещо, но наистина да вярвате и да живеете в хармония със себе си е нещо друго. С цялото социално обвързване в съвременното общество ние понякога забравяме да бъдем верни на себе си. Не губете себе си. В този свят, който се опитва да ви направи като всички останали, останете верни на вашата същност.

10. Създавате си стрес като заблуждавате другите.

Ако кажете, че ще правите нещо, направете го! Ако кажете, че ще бъдете някъде, бъдете там! Ако кажете, че чувствате нещо, наистина го чувствайте! Ако не можете, не искате или няма да го правите, не лъжете. Винаги е по-добре да кажете на хората истината. Живейте така, че когато хората около вас си помислят за честност, загриженост и почтеност, да се сещат за вас.

И запомнете, че колкото и да се стараете, животът никога няма да бъде перфектен. Обаче с времето човек се научава, че и в най-неперфектната ситуация може да се направи нещо с малко обич и усмивка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар