сряда, 4 февруари 2015 г.

Когато искате да повярвате на това, което чувате



Издънката,се получава от там че ЛЪЖАТА-трябва да я помниш и много малко време може да се "съхрани",докато ИСТИНАТА-тя просто се е случила и много бързо изниква отново в съзнанието,защото имаме зрителна памет,ментална,сетивна ......т.н,а и научно е установено че в самия мозък всяко нещо се съхранява на "различно място"!


Според психолози, понякога може да искаме да мислим, че това, което чуваме е истината и сме по-склонни да повярваме на историята, която ни казват. Например, ако детето ви казва лъжа, вие искате лъжата да бъде истина, като реалността би ви наранила. По този начин, всяка лъже би била достатъчна. Въпреки това, трябва да се опитвате и да бъдете обективни докато се опитвате да забележите нещо.

Интуицията ви трябва да свърши останалото

Това звучи доста неясно, но има някои хора, които инстинктивно могат да разберат дали някой ги лъже или казва истината. Този "талант" може да бъде подобрен със забелязването на поведенчески модели. Ако забележите как някой се държи, когато казва истината, тогава промени в държанието му може да ви бъде индикатор затова, че той лъже. С времето може да станете много добър в това!

Няма коментари:

Публикуване на коментар