сряда, 26 май 2010 г.

Забавлявай се, докато отслабваш със Зумба!





Звучи латиноамериканска музика, на която не може да се устои. Всички са се разгорещили и запотили, движат се като едно цяло, поклащат се и се завъртат в ритъм. Това не се случва само на някой южен остров, това е ритъмът на Зумба – фитнес-танц, който грандиозно покорява света със завиден ентусиазъм.
Всичко започва през 90-те години в Колумбия. Танцьорът и хореограф Алберто Перез – „Бето” става треньор по аеробика. Той загърбва традиционната музика и съчетава упражненията и гимнастиката с музиката, която е най-близка до сърцето му – салса и меренге. И успехите не закъсняват. Тренировките му привличат множество хора. Перез осъзнава, че е направил откритие – съчетал е аеробиката с жизнените латино танци. Перез се премества по-късно в Америка и оттук започва триумфа на Зумба. В момента Зумба се преподава в 75 страни в света от над 20,000 инструктори.
Зумба се базира на простия принцип: Забавлявай се, докато отслабваш. Няма сложни движения, които да се заучават в детайли и не ви е нужда координация както при обикновената аеробика. Не е нужно да си търсите и партньор за танци. И най-важното е музиката. Тя е толкова поглъщаща, че нямате усещането, че тренирате. Все едно сте на купон или в клуб, не е нужно да мислите за стъпките, просто се оставете на ритъма да ви води. Това е страхотен начин да се поддържате в добра физическа форма, който същевременно ви зарежда с настроение. На Зумба просто не може да се устои.






Няма коментари:

Публикуване на коментар