събота, 31 януари 2015 г.

За гениите ,гениалността и още нещоРезултатите им сякаш съчетават в себе си гениалност, изпреварила времето си, и способност за смайване на публиката.

След като чух Георги Милтиядов в главата ми се заблъскаха хиляди въпроси ,относно гениалността ?!?

Лудост ли е ,труд ли е,креативност ,може би?Генетично обусловено ли е?


Съществува ли ген, отговорен за гениалността и интелекта на човека? Названието на новия ген дали е NPTN?!?.

Думата гениалност не съществува в тълковните речници, но има определение за това какво е да си гений – това е творец с изключителна творческа способност.

Аз също имам идеи,.. измислям гениални идеи и решения на моите си проблеми ,ПОНАКОГА ,или може би не... аз МИСЛИМ :), че ние сме гениални за собствена употреба в по-малък мащаб.

Да Ви представя гениите :

Георги Милтиядов - аранжор, оркестратор и пианист


Георги Милтиядов е роден през 1998 г. в град Бургас.

Занимава се с музика от 4-годишна възраст, а на 11 г. постъпва в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров".

Свири на пиано, пее във вокални формации и за 8 години печели над 40 награди от национални и международни конкурси като пианист и поп-изпълнител.

През 2008 г. става носител на Голямата награда за постижения в област "Изкуства" на Фондация "Димитър Бербатов".

През 2012 г. пише музиката и аранжимента на детския химн на град Бургас, който се изпълнява всяка година на 6 декември – празника на града – от детска вокална група.

От 2012 г. е в състава на "Levon Manukyan Collegium Musicum" като пианист, оркестратор, аранжор и певец".

От 2014 г. започва да прави аранжименти и симфонични оркестрации в екип с Левон Манукян за оркестъра и хора на Държавна опера – Пловдив, за Държавен симфоничен оркестър – Шумен, за Държавна опера - Русе и за група "АКАГА" в проектите "Музика в кадър" и "Руслан Мъйнов представя любими руски песни".


Гений се основава върху продуктивността и се отнася до човек, който създава в продължение на дълъг период, голямо количество продукция, която оказва значимо влияние върху много хора дълги години” – работа, която води до “основна промяна” в съществуващите понятия и идеи.

Какво Ви е отнела гениалността? отговаря 33-годишния д-р Дроздстой Стоянов, дм от Медицинския университет в Пловдив

- Отне ми детството като такова, но ми даде шанса да го изживявам по малко всеки ден и до днес.

- Наистина ли подсъзнанието (или съзнанието) може всичко? И позитивното мислене ли е панацеята за постигане на баланс в живота?

- Съзнанието ни може да постигне много, а всичко могат само Бог и душевната болест. Според Сенека най-голямата власт е властта над себе си. Балансът в живота е относителен и силно зависи от нашите очаквания.


- Каква е рецептата за щастие на най-младия професор?


- Рецепта за лично щастие няма, щастието е жизнен вектор, към който ние си въобразяваме, че се стремим, но никога не постигаме. Мога да ви кажа обаче коя е рецептата за човешкото нещастие: това е липсата на цели.


„Нищо истински ценно не може да бъде постигнато в резултат на амбиция или обикновено чувство за дълг. То може да бъде постигнато само чрез любов и преданост към хората и към действителните неща.”

Съсредоточете се!


Пожелайте си нещо!


Повярвайте в себе си!


Поставете си цел!


Действайте!

Краси!

Няма коментари:

Публикуване на коментар