понеделник, 22 март 2010 г.

Как все пак да си изберем парфюм без да сбъркаме?






Ако вярваме на рекламите парфюмите и дезодорантите ни правят: романтични, сексуални, уверени в себе си, иронични, мечтателни, жизнерадостни, дръзки, красиви…
Миризмите предизвикват 8 емоционални състояния, от тях 4 са положителни – щастие, чувственост, възбуждане, понижаване на напрежението и 4 отрицателни: стрес, нервност, депресия, апатия.

Активните, динамични хора предпочитат прохладни свежи парфюми.
Спокойните, вглъбени в себе си хора се възхищават на сложни източни аромати.
Всеки човек има периоди в живота си, когато ту придобива, ту губи чувствителност
към определени аромати. И затова променя вкусовете си.




Възприятието на миризми е много индивидуално, дори интимно. Освен това всеки човек притежава собствена миризма, свои особености на кожата, различна температура на тялото плюс ароматите на кремовете, лосионите, шампоаните и другите козметични продукти, които използва. Всички тези фактори помагат за промяната на композицията на аромата.




Правилно е да напръскате малко върху хартиена лента – тестер и да помиришете, за да запазите първите си впечатления от миризмата. Обърнете внимание, че е по-добре да се използва специална хартия с пореста структура. И малко върху опакото на дланта. Даже ако аромата ви харесва не купувайте парфюма веднага, а забележете как се променя аромата през деня!!!!!!!!!!!!




Парфюмите са нееднородни и имат различна продължителност на действие на аромата. Различават са три основни стадия – начален, основен и остатъчен. Не може да си правите изводи за парфюма веднага слез използването му. Истинският букет от миризми се появява след 15-20мин – това е основният аромат на парфюма, който може да се задържи 20-25 часа:D След това силата му намалява, и в следващите 10-15 часа се усеща остатъчният аромат. При оценяването на качествата на парфюмите, трябва да имате предвид, че след определено време обонянието привиква към миризмата и ще престанете да усещате парфюма. Освен това се случва, началния аромат много да се различава от крайния. И даже може да се случи крайния аромат да е неприятен, ако останат тежки компоненти, например – мускусни аромати.

Често се случва един и същ парфюм върху различни хора да има различна миризма. Това се обяснява с факта, че всеки човек си има собствена миризма, а и различните участъци на кожата мириша по различен начин. Понякога върху миризмата на кожата влияят различни причини – вътрешни болести, храни с големи количества подправки. А на миризмата на парфюма влияят външни фактори – температурата и влажността на въздуха, а и хората възприемат един и същ аромат по един начин – сутрин, по друг – вечер. Затова е добре да си изберем парфюм индивидуално, да не се ориентираме по избора на приятел.



Специалистите твърдят, че в 50 процента от случаите хората избират парфюм по опаковката и формата на флакона. Следващият фактор е репутацията на марката. И чак накрая съдържанието. Но все пак ще е прекрасно да не се влияете от опаковката, а да откриете своя прекрасен, неповторим аромат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар