понеделник, 31 август 2009 г.

Меню

СПАНАЧЕНО РУЛО

300 г спанак1/4 ч.л. индийско орехче2 скилидки чесън2 с.л. копър4 белтъка2 с.л. нишестесол

200 г краве сирене1-2 с.л. кисело мляко200 г пушен бекон

Спанакът се задушава 1 минута в тенджера без вода – така се запазва зелен. Отцежда се добре в цедка и се оставя да изстине. Пасира се в купа с чесъна и копъра. Добавят се сол и индийско орехче.

Белтъците се разбиват на сняг. С внимателно бъркане се прибавят къмспаначеното пюре, като се редуват с нишестето. Сместа се изсипва вправоъгълна тава, постлана с хартия за печене. Пече се впредварително загрята фурна на 180 градуса 8-10 мин. Оставя се да изстине 2-3 мин, но още топъл се завива на руло заедно с хартията, докато изстине.Сиренето се разбива с пасатор на гладък крем. Добавя се киселомляко, докато се получи смес, подходяща за мазане.Блатът се развива и се намазва навсякъде с крема от сирене. Нареждат се тънки филийки бекон и се завива на стегнато руло. Обвито с алуминиево фолио, се оставя 20 мин във фризера. Нарязва се преди поднасяне на тънки филии.




КОШНИЧКИ С ПЛОДОВЕ

За 12 кошнички:4 листа кори за баница3-4 с.л. разтопено масло50 г шоколад, разтопен на водна баня

1 пакетче ванилов пудинг без варене200 г заквасена сметанасезонни плодове

Корите се нарязват на квадрати 10х10 см. Намазва се с маслото тавичка за мъфини (или малки формички за крем карамел). Във всяка формичка (или легло) се слага по един квадрат, намазва се с масло и краищата се подгъват навътре. Отгоре се поставя втора кора, намаслява се, после – и трето квадратче. Изпича се до порозовяване в загрята на 170 градуса фурна. Изпечената чашка се намазва отвътре с шоколад.Към готовия пудинг (може да се приготви и домашен) се добавя сметаната. Кремът се насипва в кошничките, гарнира се с плодове.







Няма коментари:

Публикуване на коментар