вторник, 13 ноември 2012 г.

Фунийки с ванилов крем



За фунийките:
2 яйца
1 ч.ч.( от 200 мл) кисело мляко
1 ч.ч.захар
½ ч.ч.олио
1 ч.л.сода бикарбонат
5 ч.ч.брашно

За крема:
750 мл.прясно мляко
1.5 пак.пудинг ванилия на „Д-р Йоткер“
9 суп.л.захар

смлени орехи

1. Тестото за фунийките се приготвя като в купа се смесват яйцата, млякото, захарта, олиото и содата. Разбърква се добре и постепенно се добавя брашното докато се получи меко тесто. Оставя се за около 30 минути да отлежи. След това се разточва на тънко и се разрязва на ленти с ширина около 2 см. Всяка лента се увива около метална форма, или оформен конус         от алуминиево фолио. Нареждат се в тавичка и се пекат за около 15 минути на 180 градуса С.
2. Докато изстиват фунийките се приготвя кремът от млякото, захарта и пудинга. Бърка се докато се охлади. Пълнят се фунийките и се поръсват със смлени орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар